NordNews
Avem ce spune

Daniel Ioniță: Republica Moldova nu ar putea depune o cerere de aderare la UE pe perioada președinției României

Republica Moldova nu ar putea depune o cerere de aderare la Uniunea Europeană pe perioada în care România va deține președinția Consiliului UE. Declarația aparține ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, transmite IPN.
 
„Eu nu văd să existe, în primul rând, o dorință din partea autorităților de la Chișinău pentru chestiunea aceasta. Or, această dorință nu poate fi scoasă din pălărie într-un mod inadecvat sau inopinat. Nu trăim într-o lume a surprizelor, trăim într-o lume în care astfel de decizii trebuie să fie pregătite atent. Or, eu nu am văzut până acum o pregătire pe chestiunea aceasta și nu cred că este posibilă o astfel de pregătire în timpul scurt pe care îl avem până la 1 ianuarie 2019”, a declarat Daniel Ioniță în cadrul emisiunii „Sfatul Țării” de la postul de televiziune 10TV.
 
În opinia diplomatului, Republica Moldova intră în proces electoral și trebuie să se realizeze faptul că o bună parte a energiilor politice vor fi alocate acelui exercițiu electoral.
 
Totodată, ambasadorul a dat asigurări că România va urmări atent ca interesele Republicii Moldovei să fie reflectate corespunzător pe durata în care țara vecină va asigura președinția Consiliului UE, păstrându-și calitatea de „broker onest”.
 
România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"