NordNews
Avem ce spune

Date sumbre: În doar trei luni, 26 de bărbați și două femei din nordul țării și-au pus capăt zilelor. Care e motivul

În primele trei luni ale anului curent, 28 de locuitori din nordul Republicii Moldova și-au pus capăt zilelor, dintre care 26 sunt bărbați. În mare parte, motivele care i-au provocat la acest gest sunt problemele în familie, lipsa de bani sau dragostea. Victimele aleg să renunțe la viață prin strangulare, înec sau împușcare. Tototdată, cele mai multe cazuri de suicid s-au înregistrat în rândul persoanelor trecute de 30 ani.

Potrivit statisticilor, în primul trimestru al anului, 26 de bărbați și două femei și-au pus capăt zilelor. În majoritatea cazurilor, aceștia erau șomeri. Doar trei persoane erau angajate în câmpul muncii, iar alte dou victime erau elevi. Merită de menționat că, în 15 cazuri, în momentul săvârșirii suicidului, victimele erau în stare de ebrietate. În 22 din cazuri, oamenii și-au pus capăt zilelor prin strangulare, două persoane s-au aruncat de la înălțime, și câte un caz de înec și automutilare.

De cele mai multe ori, cauzele care îi fac pe oameni să recurgă la asemenea gest, rămân necunoscute. Potrivit datelor, în 18 cazuri nu au fost stabilite motivele care au provocat victimele să își pună capăt zilelor. Se știe doar că, șase persoane s-au sinucis din cauza unor boli incurabile, două din cauza problemelor familiare, una din cauza problemelor financiare și o altă persoană din dragoste/gelozie.

Cele mai multe cazuri de suicid au fost înregistrate în municipiul Bălți, urmat de Florești și Ocnița. În raionul Râșcani, nicio persoană nu și-a pus capăt zilelor.

Potrivit datelor Inspectoratului General de Poliție, pe parcursul anului trecut, în Republica Moldova au fost înregistrate 398 de cazuri de suicid.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata