NordNews
Avem ce spune

David McAllister despre recentele alegeri prezidenţiale din SUA „este important ca toate voturile să fie numărate”

Preşedintele Comisiei de afaceri externe a Parlamentului European (AFET), David McAllister, a subliniat joi, referitor la recentele alegeri prezidenţiale din SUA, că este important ca ”toate voturile să conteze şi aceasta înseamnă ca toate voturile să fie numărate”, potrivit agerpres.ro.

Într-o postare pe Twitter, McAllister (membru al Uniunii Creştin-Democrate, partidul cancelarului german Angela Merkel) le-a cerut ”tuturor părţilor să accepte rezultatul şi să nu existe turbulenţe suplimentare” odată ce procesul electoral va fi încheiat.

Solicitarea preşedintelui SUA ca numărarea voturilor (în unele state) să fie oprită este fără precedent, a afirmat eurodeputatul. ”Nu poţi priva cetăţenii SUA de dreptul de a vota. Nu te poţi autoproclama câştigător al unor alegeri în timp ce numărarea voturilor este încă în desfăşurare. Acest lucru este fără precedent”, a accentuat el.

În opinia sa, dacă Joe Biden va deveni preşedintele SUA, ”relaţiile transatlantice vor primi un nou impuls”, deşi încă există provocări cu privire la comerţ, securitate şi apărare.

Referitor la eventualitatea realegerii lui Donald Trump, eurodeputatul german a spus: „Ştim la ce ne putem aştepta de la domnul Trump, dar ştim şi ce nu putem aştepta de la el – relaţiile transatlantice au fost supuse unui test de rezistenţă cum nu am mai văzut în ultimii 70 de ani”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"