NordNews
Avem ce spune

De astăzi, agricultorii moldoveni pot solicita motorină din ajutorul umanitar extern acordat de România

Ministerul Agriculturii anunță că, de astăzi, agricultorii moldoveni afectați de seceta din anul trecut pot depune cereri pentru a beneficia de ajutorul acordat de România sub formă de motorină.

Ajutorul se acordă pentru acoperirea parțială a cheltuielilor, suportate de producătorii agricoli la întreținerea semănăturilor de toamnă și pentru asigurarea realizării lucrărilor de primăvară.

La calcularea cuantumului de motorină, eligibil per beneficiar sunt luați ca bază mai mulți indicatori și coeficienți: culturi fitotehnice, suprafețe afectate, categoria gradului de afectare, mărimea suprafețelor de teren agricol gestionate de producători, la care se aplică coeficienți în favoarea producătorilor mai mici.

Dosarul de solicitare a ajutorului trebuie să conțină următoarele documente:

1) cererea de calculare și acordare a ajutorului, conform modelului din anexa nr. 1;

2) declarația pe propria răspundere privind completitudinea dosarului și veridicitatea informației din documentele prezentate, conform modelului din anexa nr. 2;

3) copia certificatului de înregistrare a gospodăriei țărănești;

4) certificatul de confirmare, eliberat de autoritatea administrației publice locale, conform modelului din anexa nr. 3;

5) copia actului de constatare a pagubelor cauzate de secetă la culturile de fitotehnie pentru recolta anului 2020;

6) rechizitele cardului de client al lanțului de distribuție a produselor petroliere selectat pentru repartizarea ajutorului (în cazul deținerii acestuia).

Cererea de calculare și acordare a ajutorului și copiile documentelor obligatorii pentru acordarea de ajutor se vor depune de către solicitant sau reprezentantul legal al acestuia, la subdiviziunea teritorială a Agenției din raza teritorială în care solicitantul își desfășoară activitatea.

Termenul limită de depunere a dosarului este cinci aprilie 2021.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata