NordNews
Avem ce spune

De astăzi, Spitalul Clinic Bălți va trata pacienții bolnavi de coronavirus

De astăzi, Spitalul Clinic Bălți va putea trata de coronavirus populația din nordul țării. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a alocat instituției curative mai multe teste și echipamente speciale pentru tratarea pacienților. Informația a fost confirmată de șeful Spitalului Clinic, Serghei Rotari. El a menționat, că angajații medicali, au urmat cursuri de instruire pentru a face față luptei cu COVID-19.

Pacienții cu simptome de coronavirus vor fi internați în Secția Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Clinic Bălți. Aceasta a fost amenajată corespunzător și dotată cu aparate de respirație artificială.
Deputata în Parlamentul Republicii Moldova, Arina Spătaru, a anunțat într-un live pe facebook, că testele încă nu au ajuns la instituția curativă din Bălți. Probele prelevate vor fi transportate în continuare la Chișinău. Totodată, deputata i-a îndemnat pe oamenii de bună credință să ofere sprijin și ajutor cadrelor medicale din Bălți care vor lupta în prima linie cu pandemia de coronavirus.

Cei 20 de angajați din secția Infecțioase au nevoie de prânzuri calde și de transport. Fac apel la primărie, să organizeze transport specializat pentru transportarea acestor cadrelor medicale, cât și la companiile de taxi din oraș”, a menționat deputata.

 

 
Pe lângă Spitalul Clinic din Bălți în lupta contra coronavirusului a fost activat și Spitalul din Comrat.Potrivit ministrului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu,  decizie de a activa două instituții medicale regionale a fost luată cu scopul de a evita transportarea bolnavilor și pentru a micșora încărcătură pusă pe spitalele din capitală.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata