NordNews
Avem ce spune

De câte ori va trebui să ne vaccinăm în viitor pentru a scăpa de noul coronavirus

Specialiștii atrag atenția că viitorul vaccin împotriva noului coronavirus, ar putea să fie administrat anual. Din cauza lipsei de predictibilitate a COVID-19 compania farmaceutică AstraZeneca a avertizat ca mai mult de o vaccinare ar putea să fie necesară în viitor, chiar dacă munca cercetătorilor va fi încununată de succes, scrie Ziarul Național.

Firma britanică este doar una din companiile care lucrează la dezvoltarea unui vaccin pentru noul coronavirus, anunțând joi că studii clinica avansate au loc în Regatul Unit, Brazilia și Africa de Sud, urmând să înceapă în scurt timp și în Statele Unite, scrie cnbc.com.
Mai devreme în cursul lunii compania a anunțat că vaccinul acesteia, dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, a produs un răspuns imunitar „promițător” în testele clinice preliminare desfășurate pe oameni la o scară largă.
Compania a încheiat mai multe contracte de distribuire a potențialului său vaccin antiCOVID-19 în mai multe părți ale lumii, ajungând la un acord în luna iunie cu Germania, Franța Italia și Olanda pentru furnizarea a până la 400 de milioane de doze.
Reprezentanții companiei afirmă că urmăresc să producă două miliarde de doze: „Dacă funcționează vom putea începe distribuirea vaccinului în octombrie-noiembrie, scopul nostru fiind să aprovizionăm toată lumea în același timp”, a mai declarat directorul executiv al companiei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"