NordNews
Avem ce spune

De ce este cool să fii pilot?

Magia zborului ne-a fascinat secole la rând. Există oameni care stau jos și urmăreasc cum avionul se înalță și trece deasupra capului lor. Unii sunt entuziasmați să fie pasageri la bord, să se simte exploratorii moderni ai globului.
Pentru alții, însă, zborul a devenit o adevărată pasiune sau, mai bine-zis, o obsesie pentru toată viața. CNN Travel a vorbit cu șase piloți, care au dezvăluit de ce este „cool” să ai această profesie.

1. Libertate


Mélanie Astles, de cinci ori campioană aerobatică: „La vârsta de 7 ani, tatăl meu m-a dus la un show de aviație. M-am așezat într-un avion și de atunci m-am îndrăgostit de aviație. Nimic nu s-a schimbat până acum”.
Avionul preferat: „Aceasta este o întrebare grea, dar atât timp cât are aripi și poate zbura, eu sunt fericită! Recent, am revăzut primul avion cu care am zburat – un Cessna 152 – amintiri fantastice… Forțele Aeriene Franceze m-au invitat să zbor cu un avion de luptă și asta va fi o experiență palpitantă”.

De ce e minunat să fii pilot? „În primul rând, pentru sentimentul de libertate, de a fi un vultur, lăsându-ți toate problemele jos și privindu-le din locuri uimitoare. Tu, într-adevăr, vezi lumea dintr-o altă lumină. Deseori, se spune că cel mai bun birou din lume este cabina de pilotaj și asta e adevărat”, a povestit Mélanie Astles.

2. Conduci o mașină imensă în aer


Kane Hoke, pilotul care are o dragoste pentru zbor de 46 de ani și care conduce în întreaga lume un Boeing 557 și 767 al companiei americane cargo: „Încă mai am aripile de plastic pe care mi le-a dat echipajul de zbor în 1972 (n.r. primul său zbor)”.
Avionul preferat: „Este o întrebare dificilă pentru generația de aviație. Eu cred că orice mașină care poate zbura este uimitoare, chiar și cea care arată urât! Favoritul meu permanent este, cu siguranță, Douglas DC-8. Sunt un entuziast antic căruia îi place să zboare cu bătrânul – 8, pentru că este printre cea mai provocatoare aeronavă cu care am zburat”.

De ce e minunat să fii pilot? „Cel mai minunat lucru este că zbori! Să conduci o mașină în aer, fie este vorba de un balon, fie – un elicopter, este deja cool. Mergând pe scările din aer și realizând că este echipajul tău și că tu zbori cu un corp de aeronavă la o distanță de 3.000 de mile, încă mă uimește și îmi amintește cât de fericit sunt să am acest job”, a exclamat pilotul.

3. Diversitate


Bree Stotts zboară cu elicoptere Sikorsky S-76 în misiuni de evacuare și de salvare medicală ale Serviciului de ambulanță aeriană din Columbia Britanică, provincie a Canadei. Ea a descoperit zborul în liceu, atunci când a vorbit cu un pilot de flotor. În timp ce muncea la licența despre aeroplane, a descoperit elicopterele: „A fost un schimb de joc”.
Avionul preferat: „Orice aeronavă este un început, dar am o preferință pentru Sikorsky S-61”, a specificat Bree Stotts.
De ce e minunat să fii pilot? „Cel mai minunat aspect al lucrului este că am parte de o diversitate. Explorez atât viața urbană, cât și cea îndepărtată de Columbia Britanică”, a explicat pilotul.

4. Soarele strălucește mereu


Jim Payne este șef-pilot al Airbus Perlan Mission II, ce are misiunea de a zbura cu aeronave experimentale la o altitudine de 90.000 de „picioare”. Anul trecut, Payne și copilotul său Morgan Sandercock au zburat cu un Perlan 2 la o altitudine de 52.221 de „picioare” în El Calafate, Argentina. Un ex-militar al Forțelor Armate din Statele Unite, Payne a devenit pilot, „pentru că eram pasionat de zbor și mie îmi place să conduc mașini cu care pot să ajung repede la o anumită destinație”.
Avionul preferat: „Avionul meu preferat este cel cu care zbor acum. A fost plăcut să zbor cu un F-4 Phantom până când am căpătat abilitățile importante pentru un pilot. Am avut o performanță frumoasă cu un F-16, cu care este foarte ușor de zburat”.

De ce e minunat să fii pilot? „Tu ești în stare să-ți gestionezi covorul zburător. Înveți că soarele strălucește mereu, atunci când urci sus. Poți să zbori și fără combustibil. În momentul în care ajungi la destinație, ai satisfacția că datorită capacităților tale ai aterizat și nu datorită unui motor zgomotos”, a explicat Jim Payne.

5. Legătură prietenească


Tanis Herriot a mers să devină căpitan de Beechcraft 1900 – aeronova de linie locală cu 19 locuri la bord, pentru a zbura peste vestul Canadei. Cu 6 ani în urmă, ea a făcut salt de la această aeronavă la un Boeing 777 cu 300 de locuri.
De ce a devenit pilot? „Mi-a plăcut fiorul la primul zbor, sentimentul de libertate, priveliștea și mi-am dorit să călătoresc! Am decis că vreau să fac ceea ce iubesc. Un scop, deja îndeplinit, a fost să zbor peste Oceanul Pacific. Acum, eu știu că orice vis este posibil!”, a povestit Tanis Herriot.

De ce e minunat să fii pilot? „Priveliștea care se schimbă constant la geamul din „biroul” meu! Eu savurez legătura de prietenie și munca în echipă care sunt necesare pentru a zbura cu o aeronavă”, a adăugat pilotul.

6. Priveliștea


Yuichi Nishiyama a zburat cu un Boeing 777 pentru All Nippon Airways din Japonia mai bine de 7 ani. El a devenit pilot, deoarece „voiam un job serios, dar și să mă provoc, să mă dezvolt”.
Avionul preferat: „Aeronava preferată ca și pentru alți piloți este cea care zboară. Eu îl văd pe B777 ca una dintre cele mai sofisticate aeronave din lume. Poate nu este un model nou, dar eu cred că el încă și-a păstrat șarmul. Este, de asemenea, foarte ordonat și spațios”.

De ce e minunat să fii pilot? „Cea mai bună parte este priveliștea din cabina de pilotaj. Am avut parte de peisaje, precum craterul vulcanic al Muntelui Fuji, aurora magnifică…”, a conchis Yuichi Nishiyama.
 
Sursa: realitatea.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"