NordNews
Avem ce spune

De ce Ion Chicu nu a aderat la PSRM

Ion Chicu a avut propuneri de a adera la Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Fostul premier spune că în pofida faptului că are multe viziuni comune și au implementat diverse proiecte cu susținerea liderului PSRM, Igor Dodon, a fost imposibil să se alăture fracțiunii respective. Motivul ar fi fost mai multe divergențe. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni TV.

„Noi am spus foarte clar, dacă nu o să reușim în următorii cinci ani să obținem o perspectivă clară de integrare europeană, noi o să pierdem statul Republica Moldova. Voi cunoașteți poziția PSRM, că ei nu văd o asemenea perspectivă, dar acesta este cel mai important moment, dacă aici ai viziuni diferite, deja restul sunt secundare. Mai sunt și în privința implicării statului în economie, de aceea, deși a fost propunere, nu am mers în echipa dată. Eu sunt sigur, că la o anumită etapă istorică, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei vor avea multe proiecte, care vor fi votate în comun”, a declarat Chicu.

Amintim că, pe 31 martie 2021, ex-premierul Chicu a anunțat despre crearea Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"