NordNews
Avem ce spune

De ce PUN nu a demis președintele socialist din raionul Fălești

Încă o tentativă eșuată de demitere a președintelui raionului Fălești, Sergiu Fîntînă. Consilierii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova(PSRM) din raionul Fălești, dar și cei din partea Partidului Unității Naționale (PUN) au boicotat ședința de azi a consiliului, la care urma să fie demis Fîntână.  În consecință, voturile opoziției nu au fost suficiente pentru a da jos actuala conducere a raionului.

Consilierul raional din partea Partidului Nostru, Eduard Pleșca, într-un live pe rețeau de socializare facebook, a menționat că nu găsește o explicație de ce cei doi consilieri PUN au boicotat ședința împreună cu aleși locali din partea PSRM.

Cei din PSRM au ieșit din sala de ședință, spunând că nu vor să participe și a început procedura de vot închis. Ulterior, doi consilieri PUN au părăsit și ei sala de ședințe fără a motiva gestul. Este absurd ca cei de la PUN să iasă odată cu socialiștii. Din cei 31 de consilieri prezenți, 19 au votat pentru demiterea președintelui raionului. A fost majoritatea, însă, conform legii, sunt necesare două treimi din voturi pentru demiterea președintelui raionului.

Domnul președinte nu-și îndeplinește funcțiile, arată degetul mijlociu consilierilor, nu merită să reprezinte raionul.

Socialiștii fac alianță cu PUN(partidul unității naționale), se pare că vreau unire, important că nu se știe cu cine…

Gepostet von Pleșca Eduard am Montag, 24. August 2020

Și deputata PAS Doina Gherman s-a arătat deranjată de acțiunea consilierilor PUN. Pe pagina sa de facebook, deputata a scris că astăzi, în Consiliul Raional Făleşti s-a constituit oficial alianţa PUN-PSRM.

Cu regret, trebuie să constatăm că în Republica Moldova, interesele personale prevalează asupra angajamentelor electorale. Încercarea consilierilor din opoziție de a-l demite pe preşedintele socialist al raionului Făleşti la ședința de azi, a eşuat din cauza „unirii” dintre două partide ideologic opuse. Sperăm ca această alianţă să nu se repete şi la prezidenţiale.


Cu o reacție pe internet a venit și consilierul raional Partidul Unității Naționale  Vasile Tataru care și-a justificat plecarea de la ședință. El a declarat că PUN este gata să dea jos actuala conducere a raionului Fălești, însă, transparent. Vasile Tataru a adăugat că PUN vrea funcția de vicepreședinte în consiliu.

Partidul Unității Naționale pledează pentru înlăturarea PSRM-ului de la conducerea raionului Fălești, și oferirea unui parcurs democratic pentru cetățeni, cu inițierea unui parcurs de dezvoltare european prin apropierea de România.
Astfel, pentru a evita orice speculații, PUN Fălești este gata să voteze pentru demiterea conducerii socialiste de la cârma raionului cu următoarele condiții asumate printr-un acord:

Asumarea și semnarea unui acord de noua majoritate, privind implementarea proiectelor de apropiere cu România și Uniunea Europeană.

Organizația PUN Fălești este gata să își asume participarea la conducerea raionului, prin delegarea unui vicepreședinte de raion, care va implementa proiectele necesare aproprierii de valorile democratice – europene, și va consolida traseul de interconectare sistemică cu România.

Majoritatea nou – constituită va susține proiectele promovate de consilierii PUN Fălești, pe ordinea de zi a consiliului raional, care vor contribui la îmbunătățirea calității vieții făleștenilor.

Partidul Unității Naționale nu va participa la altfel de jocuri, decât unele transparente, în care regulile vor fi respectate în interesul comunitar.

Menționăm că, la începutul lunii august 2020, Veaceslav Tataru, tatăl lui Vasile Tataru a fost angajat pentru o perioadă determinată în funcția de paznic în cadrul Serviciului de deservire a clădirii și subdiviziunilor consiliului Raional Fălești.

Socialistul Sergiu Fântână a fost ales președinte al Raionului Fălești la sfârșitul lunii noiembrie 2019. Toate tentativele opoziției de a-l demite din această funcție au suferit eșec.

Citește și https://nordnews.md/video-seful-raionului-falesti-confunda-masina-de-serviciu-cu-cea-personala/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata