NordNews
Avem ce spune

De două ori „NU”. Grupul de inițiativă pentru susținerea lui Alexandr Kalinin din nou refuzat

Comisia Electorală Centrală nu a înregistrat grupul de inițiativă în vederea susținerii candidatului la funcția de președinte a Partidului Regiunilor din Moldova, Alexandr Kalinin. Nici cea de-a doua încercare nu a întrunit numărul suficient de voturi la ședința din 7 septembrie, scrie agora.md.

 

Cu două voturi pentru, unul contra și cinci abțineri, cererea de înregistrare a grupului de inițiativă pentru susținerea candidatului la funcția de președinte al R. Moldova, Alexandr Kalinin, nu a trecut.

„Am îndeplinit de două ori cerințele impuse de legislație. Nu fiți complici la această fărădelege!”, s-a arătat indignat Kalinin, adresându-se membrilor CEC la ședința de luni. Din cauza discursului aprins ținut de Kalinin, care se consideră nedreptățit, în sala de ședință au fost chemați oamenii legii, însă aceștia nu au intervenit.

Aceasta este cea de-a doua tentativă a candidatului de a-și înregistra grupul de inițiativă. Kalinin susține că va contestat deciziile CEC-ului.

Amintim că cererile de înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova Alexandr Kalinin și Ion Costaș, desemnați de adunarea cetățenilor, au fost respinse de Comisia Electorală Centrală (CEC), la 3 septembrie,  pe motiv că procedura de desemnare a candidatului la funcția de Președinte al Republicii Moldova și constituirea grupului de inițiativă nu au fost realizate cu respectarea cerințelor legale stabilite în acest sens.

Grupurile de inițiativă vor colecta semnături până la data de 1 octombrie 2020, în conformitate cu prevederile art. 42 și 102 din Codul electoral și ale capitolului III din Regulamentul privind particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 113 din 18 august 2016.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"