NordNews
Avem ce spune

De la juriști la președinți de raion. Primii patru pretendenți la funcția de primar de Cupcini

Membri de partid, președinți de raion, actuali primari și juriști se văd la conducerea orașului Cupcini din raionul Edineț. La doar o zi de la startul înregistrării candidaților la Consiliul Electoral al al Circumscripției Electorale Orășenești (CECEO) Cupcini , mai multe persoane au depus pachetul de documente pentru a participa în cursa electorală.

Primii care s-au înregistrat pentru a candida la funcția de primar de Cupcini sunt: membrul Partidului Acțiune și Solidaritate Boris Urzică și actualul președinte socialist al raionului Edineț, Nicolai Melnic. Cel din urmă va fi cu numărul 1 în buletinul de vot, după tragerea la sorți.

„Din partea Blocului electoral PCRM-PSRM (BeCS) s-a prezentat Nicolai Melnic, actualul președinte al raionului Edineț. Totodată, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate s-a prezentat Boris Urzică. Dumnealor au depus doar pachetul de documente, în zilele următoare Consiliul Electoral al al Circumscripției Electorale Orășenești Cupcini vor decide dacă vor fi sau nu înregistrați în calitate de concurent electoral”, a conchis Natalia Stănișor, președintele CECEO Cupcini.

La funcția de edil al orașului Cupcini vor să candideze independent juristul primăriei Cupcini, Ghennadie Russu, dar și actualul primar-interimar Ludmila Magu. Pentru a fi înregistrați în cursa electorală, cei doi au nevoie să colecteze minim 360 de semnături unice.

„Avem doar doi candidați independenți care au depus documentele pentru a-și înregistra grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor. Este vorba de juristul primăriei Cupcini, Ghennadie Russu, dar și primarul-interimar, Ludmila Magu”, a declarat Natalia Stănișor, președintele Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Orășenești Cupcini .

În orașul Cupcini, raionul Edineț la urnele de vot sunt așteptați 7188 de alegători.

Amintim că alegerile din Cupcini au loc după ce primarul orașului, Ivan Ostaficiuc, a decedat. Alesul local avea 77 de ani, era la al optulea mandat de primar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"