NordNews
Avem ce spune

De luni, bugetarii revin la muncă

Începând cu ziua de luni, 27 aprilie, bugetarii se vor întoarce la muncă. Despre aceasta a menționat ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu în cadrul briefingului de vineri dimineață.

Pe platforma punctului focal am pus în discuții aspecte ce țin de acomodarea măsurilor restrictive aplicate. Am determinat care vor fi perioadele privind implementarea unor măsuri. Spre exemplu, din 27 aprilie, atunci când bugetarii vor reveni la locurile de muncă. O altă perioadă ține de acomodările cu care vom veni în contextul încetării stării de urgență – 15 mai”, a declarat ministra.

Următoarea perioadă de relaxare a restricțiilor urmează a începe la 1 iunie.

Va fi în preajma unui eveniment de ordin social, precum este pomenirea persoanelor decedate, și este necesar să vedem care sunt riscurile și cum ne pregătim pentru a evita anumite aspecte din punct de vedere a sănătății publice, care trebuie să fie garantată populației”, a adăugat ministra Sănătății.

De menționat că bugetarii stau acasă începând cu 30 martie. 6 aprilie a fost singura zi în care aceștia au fost scoși la muncă, însă, sub criticile partidelor de opoziție și a societății civile Guvernul a decis să prelungească perioada de ședere acasă a acestora.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"