NordNews
Avem ce spune

De mâine, bugetarii vor activa într-un regim special

Începând de marţi, 8 decembrie, funcţionarii publici vor lucra conform unui regim special. Acest lucru îl prevedere decizia Comisiei Naţionale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP), transmie tvrmoldova.md. 

„Ministerele, Cancelaria de Stat, alte autorităţi administrative centrale subordonate Guvernului, instituţii publice, întreprinderi de stat ş.a. vor organiza desfăşurarea activităţii în regim special  de muncă, de la orele 7.30 până la 16.00, şi pauza de masă de la 12.00 până la 12.30, cu revizuire ulterioară, în funcţie de situaţia epidemiologică”, se spune în decizia CNESP.

„Se dispune autorităţilor din domeniul ordinii publice să continue suravegherea respectării de către persoanele juridice şi fizice a măsurilor de prevenire şi control a infecţiei de COVID-19”, se spune în decizia CNESP.

La 27 noiembrie, CNESP a declarat stare de urgenţă în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova pe perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021.

Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse constituie pericol pentru sănătatea publică şi va servi temei pentru tragere la răspundere contravenţională şi/sau penală a persoanelor vinovate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata