NordNews
Avem ce spune

De Ziua mediului, Partidul „ȘOR” a înregistrat în Parlament trei inițiative legislative ce țin de protecția mediului

Deputații Partidului „ȘOR” au înregistrat vineri 5 iunie, în Parlament, trei inițiative legislative ce țin de protecția mediului din țară, în condițiile în care situația ecologică din Republica Moldova s-a agravat în ultima perioadă, se arată într-un comunicat publicat pe site-l formațiunii politice.
Proiectele de lege au fost prezentate, într-un briefing, de Violeta Ivanov, vicepreședinta fracțiunii Partidului „ȘOR”. Acestea vin să soluționeze mai multe probleme de mediu și de sănătate a populației.
O inițiativă legislativă ține de biodiversitate și propune instituirea unui moratoriu pe recoltarea masei lemnoase. Deputații Partidului „ȘOR” propun instituirea unui moratoriului pe defrișările forestiere pe un termen de trei ani.

În context, Violeta Ivanov a declarat că în Moldova gradul de împădurire a scăzut până la 12,7% față de circa 40% în Europa.
„Chiar și așa Moldova este unul dintre cei mai mari exportatori de lemn brut”, a declarat Ivanov, remarcând că situația în acest sens este gravă, iar dezechilibrul ecologic este tot mai pronunțat.

O altă inițiativă vizează interzicerea incinerării deșeurilor.

„Urmărim prin acest proiect de lege eliminarea poluanților, în special a dioxinei, care este o substanță supertoxică și imunodistructivă”, a menționat Violeta Ivanov.

A treia inițiativă se referă la amendarea legii și prevede interzicerea importului sau tranzitării în R. Moldova a deșeurilor animaliere.
Fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” numără nouă deputați.
Acest articol nu reflectă politica editorială a redacției portalului de știri Nordnews.md
P.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"