NordNews
Avem ce spune

Decizia CEC cu privire la suspendarea Marinei Tauber din cursa electorală, înregistrată la secretariatul Judecătoriei Bălți

Decizia Comisiei Electorale Centrale cu privire la suspendarea candidatului partidului „ȘOR”, Marinei Tauber, din cursa electorală pentru fotoliul de primar de Bălți, a fost înregistrată la secretariatul Judecătoriei Bălți. Ședința ar urma să aibă loc în următoarele ore. 

Amintim că, ieri, CEC a decis excluderea Marinei Tauber din cursă. Hotărâre a fost votată șase membri ai CEC, iar doi membri s-au abținut.

„Se constată folosirea de către concurentul electoral Marina Tauber, desemnată de Partidul Politic „Șor”, a fondurilor financiare și materiale nedeclarate la alegerile locale noi, de cel puțin 34 260 de lei, iar în consecință, depășirea plafonului maxim stabilit de CEC, cu cel puțin 9 514 lei”.

CEC a menționat despre o sesizare a Inspectoratului de Poliție Bălți despre faptul Partidul Șor nu ar fi declarat cheltuieli de zeci de mii de lei pentru alimentele primite de zeci de activiști de partid cazați în timpul campaniei la o stațiune din Bălți. În ședința transmisă online, vicepreședintele CEC, Pavel Postică, a interogat doi martori identificați drept reprezentanți ai companiei care a livrat alimentele. Interogatoriul a continuat, chiar dacă un martor a spus că a depus deja mărturie la poliție și SIS și că nu și-a dat acordul să fie filmat.

Amintim că, la alegerile din 21 noiembrie, candidata partidului „Șor”, Marina Tauber, a obținut 47,93% din voturi, fiind urmată de candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 20,93% din sufragii.

1 Comentariu
  1. […] Amintim că, Tauber a fost acuzată că a cheltuit bani nedeclarați la capitolul finanțare pentru a-i hrăni pe… […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata