NordNews
Avem ce spune

Declarațiile liderilor Blocului ACUM după discuțiile cu PSRM

După întâlnirea cu socialiștii, liderii Blocului ACUM au fost rezervați în declarații. Președintele PAS, Maia Sandu, a precizat că au discutat despre „cum putem face ca Parlamentul să devină funcțional”, scrie tv8.md
Andrei Năstase a declarat că le-au adus la cunoștință socialiștilor că există riscul ca R. Moldova să piardă acordul cu FMI: „Acest blocaj artificial creat face rău oamenilor.  Trebuie să demarăm procesul de eliberare a instituțiilor statului din captivitatea oligarhului Plahotniuc. Am discutat despre vectorul de dezvolatre al R. Moldova. Vorbim despre parteneriatul estic și acordul de asociere cu UE.  Bineînțeles s-au avut în vedere și discuțiile de ieri pe care le-am purtat cu înalții oficiali”.
Liderii Blocului ACUM au precizat că discută în primul rând cu socialiștii despre pachetul de legi „de dezoligarhizare” pe care l-au pregătit și vor să-l voteze în Parlament și ulterior ar putea ajunge la negocierea unei alianțe de guvernare. „Ne propunem să începem procesul de dezoligarhizare. Se poate întâmpla coaliția prin votarea legilor în Parlament și apoi putem merge și la pasul următor. Pasul următor este un Guvern asumat de ACUM”, a punctat Maia Sandu.

Politicienii care au făcut parte din grupurile de negociere urmează să se întâlnească cu toți membrii fracțiunilor parlamentare pentru a le oferi detalii despre discuțiile pe care le-au purtat. În a doua jumătate a zilei, socialiștii și membrii Blocului ACUM se vor întâlni repetat.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata