NordNews
Avem ce spune

Declarațiile PSRM după consultările cu Maia Sandu

Primii la consultările demarate de șefa statului au venit deputații socialiști. Oficialii au discutat doar câteva minute, iar la ieșire au anunțat că toate deciziile aparțin Maiei Sandu, iar PSRM va decide ulterior pe care dintre acestea le va susține, scrie unimedia.info.

„În cazul în care dumneaei are o candidatură pentru funcția de prim-ministru noi vom analiza, vom vedea programul Guvernului și decizia ne aparține.

Au fost primele discuții. Am spus că noi pledăm pentru alegeri anticipate. Dacă doamna președintă nu are alte întrebări, noi am plecat. La această etapă propunerile au fost finalizate.

Toate deciziile aparțin acum președintei”, a declarat liderul fracțiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiță.

Președinta țării, Maia Sandu, anunțat că va începe discuții cu fracțiunile parlamentare începând cu ziua de luni, 28 decembrie, după demisia Guvernului Chicu.

În același timp, Premierul demisionar Ion Chicu, a anunțat că a acceptat să asigure interimatul funcției până pe 31 decembrie. Totodată, interimatul funcției de Ministru al Sănătații, Muncii și Protecției Sociale, Ministru al Finanțelor și Ministru al Economiei și Infrastructurii, va fi asigurat de miniștrii actuali.

Ce urmează încă nu este clar. Maia Sandu și colegii din partidul pe care l-a condus spun că doar alegerile anticipate sunt următorul pas, întrucât actualul Parlament nu poate livra un Guvern competent. Alte voci din zona dreptei pledează însă pentru un Guvern de tranziție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"