NordNews
Avem ce spune

Defileul și Grota din Duruitoarea Veche, Rîșcani vor atrage mai mulți turiști. În sat va fi construită o pensiune și renovat un drum

Defileul și Grota din satul Duruitoarea Veche, raionul Rășcani, unele dintre cele mai valoaroase puncte de atracție turistice din nordul Repuiblicii Moldova, s-ar putea bucura, în următorii ani, de mai mulți vizitatori. Asta datorită construcției unui drum de acces, a unei pensiuni,  lucrări care vor fi realizate în cadrul unui proiect, care ar putea fi finanțat de Consiliul raional, primăria orașului Costești și Fondul Național de dezvoltare Regională.

Președintele raionului Râșcani, Vasile Secrieru  spune că partea documentară a proiectului, în valoare de peste 20 de milioane de lei, a fost depusă la Agenția de Dezvoltare Nord, acum câteva zile.

Avem la Duruitoarea Veche o Grotă. Este vorba de drumul de acces cu o lungime de 2,7 kilometri, care va fi asfaltat. Este vorba despre amenajarea propriu-zisă a Grotei, conform cerințelor Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Totodată, proiectul prevede și construcția unui minihotel pentru turiștii care vor vizita zona, a declarat Vasile Secrieru, președintele raionul Rășcani.

 

Drumul care va fi renovat

În vara anului 2020, Complexul turistic din Duruitoarea Veche a fost zilnic de 300 de turiști.

VIDEO | Grație pandemiei, Complexul turistic Duruitoarea, Rîșcani devine tot mai atractiv

Defileul Duruitoarea este un monument al naturii de tip geologic sau paleontologic în raionul Rîșcani, Republica Moldova. Este amplasat în partea de est a satului Duruitoarea, pe malul stâng al râului Ciuhur, afluent al Prutului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata