Delegația Partidului Socialiștilor a eșuat la întrevederea cu adjunctul șefului administrației de la Kremlin, Dmitri Kozak, să convingă Moscova să facă concesii privind furnizarea de gaze rusești către R. Moldova. Socialiștii nu au avut argumente convingătoare de a face abstracție de prețul de piață pentru livrarea de gaze R. Moldova, informează RIA.ru cu referire la propriile surse, scrie Deschide.md.

„Kozak, la cererea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a primit o delegație reprezentativă a socialiștilor moldoveni. Scopul socialiștilor moldoveni a fost să ceară concesii și compromisuri suplimentare cu privire la furnizarea de gaze rusești Republicii Moldova. Din lipsa de experiență și „tinerețea” noului guvern al Republicii Moldova, socialiștii au cerut Moscovei să prevină întreruperea furnizării de gaze pentru a evita un colaps energetic și o catastrofă umanitară ulterioară în Republica Moldova”, a spus sursa.

„Socialiștii moldoveni nu au putut prezenta niciun argument convingător în favoarea mecanismelor non-piață de stabilire a prețurilor la resursele energetice rusești pentru aprovizionarea R. Moldova”, a mai spus sursa.