NordNews
Avem ce spune

Demararea procesului de vaccinare în R. Moldova, discutată de premierul interimar Ciocoi cu ambasadorul Ioniță

Ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță, a avut o întrevedere cu prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi. Cei doi au făcut un schimb de opinii privind cooperarea pe agendele bilaterale în diverse domenii și impulsionarea relațiilor între cele două state, scrie deschide.md

Prioritar, cei doi oficiali au discutat despre situația epidemiologică de pe cele două maluri ale Prutului și capacitatea sistemului sanitar de a face față presiunilor și numărului de infectări zilnice.

A fost reiterată disponibilitatea României de a oferi sprijinul necesar Republicii Moldova, inclusiv vaccinul anti-Covid-19. În context, Aureliu Ciocoi a menționat că instituțiile medico-sanitare din Republica Moldova sunt pregătite pentru demararea procesului de vaccinare.

Șeful interimar al Guvernului a exprimat gratitudine autorităților române pentru suportul oferit de-a lungul timpului în procesul de modernizare a instituțiilor de învățământ, de aprofundare a relațiilor economice și comerciale, de sprijin în procesul de integrare europeană, dar mai ales pentru suportul generos acordat în perioada pandemiei de Covid-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"