NordNews
Avem ce spune

Departamentul de Stat al SUA îndeamnă autoritățile moldovene să asigure un proces electoral liber și corect

Statele Unite îndeamnă autoritățile moldovene să ia toate măsurile necesare pentru a asigura un proces electoral liber și corect și un rezultat transparent care respectă voința alegătorilor moldoveni, se spune într-o declarație a Departamentului de Stat al SUA, scrie tv8.md.
„Autoritățile locale și naționale ar trebui să se asigure că candidații sunt capabili să se înregistreze pentru a
participa la alegeri și pentru a-și desfășura campaniile fără teama de hărțuire sau de agresiuni fizice. Mass-media ar trebui să ofere un acces egal tuturor candidaților și să le abordeze într-o manieră echitabilă, echilibrată și imparțială, în conformitate cu legile mass-media din Moldova. În cele din urmă, credem că scopul tuturor partidelor și al candidaților este același, asigurând un viitor prosper și democratic pentru Moldova și cetățenii săi. Statele Unite vor continua să ajute poporul moldovean să atingă acest obiectiv”, se mai spune în mesajul Departamentului de Stat American.
Totodată, departamentul de Stat încurajează guvernul să pună în aplicare recomandările Oficiului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (ODIHR).
Alegerile Parlamentare în R. Moldova vor avea loc pe 24 februarie în baza sistemului electoral mixt de vot.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"