NordNews
Avem ce spune

Depunerea online a cererilor pentru stabilirea/reexaminarea pensiilor. Anunțul făcut de CNAS

Reprezentanții Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS) au emis luni, 3 ianuarie, o notă prin care informează cu privire la modalitatea depunerii cererilor pentru stabilirea pensiei pentru limită de vârstă și pensiei de dizabilitate, precum și cererile pentru reexaminarea acestora în condițiile cadrului normativ.

Astfel, potrivit CNAS, pe pagina-web oficială a Casei Națională de Asigurări Sociale www.cnas.gov.md, prin accesarea bannerului corespunzător, „e-Cerere. Stabilire pensie” și „e-Cerere. Reexaminare pensie” beneficiarii au posibilitatea de a depune online cererea de solicitare a prestației sociale necesare.

Implementarea acestor servicii se încadrează în obiectivul modernizării serviciilor publice prestate cetățenilor, precum și a transformării digitale. Totodată încurajăm utilizarea serviciilor electronice existente așa ca „e-Cerere Indemnizaţii”, care oferă posibilitate familiilor cu copii să depună online cererea de solicitare a indemnizaţiei unice la naşterea copilului; indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului; indemnizaţiei lunare pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani; indemnizaţiei lunare de suport pentru creşterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai mulţi copii născuţi dintr-o singură sarcină și a indemnizaţiei paternale.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata