NordNews
Avem ce spune

Deputat al Platformei DA: Vreți să trăiți încă patru ani într-o țară a minciunii și fricii? Dacă nu, votați Maia Sandu

Deputatul Platformei DA, Chiril Moțpan, vine cu un mesaj către electoratul care încă nu a decis dacă se va prezenta în această duminică la urnele de vot. Potrivit parlamentarului, „indiferent de simpatiile și antipatiile personale ale unora sau ale altora”, Maia Sandu „nu se va coborî niciodată atât de jos ca Igor Dodon”, scrie deschide.md

Moțpan menționează că pe parcursul ultimelor săptămâni nivelul discursului politic – și al acțiunilor politice – a coborât atât de jos cum nu cred că cineva și-ar fi putut imagina.

„De la foițe cu falsuri la discurs de ură, de la utilizarea resurselor administrative pentru a depune presiuni asupra funcționarilor publici și a societății civile la organizarea de marșuri pe timp de pandemie, Igor Dodon nu a precupețit niciun fel de mijloace pentru a denigra imaginea contracandidatei sale, Maia Sandu, a o umili, a stârni spiritele și a se prezenta drept «salvator al țării»”, a scris Moțpan.

Potrivit lui, decizia de a o susține pe Maia Sandu în turul II este una „lucidă și rațională”.

Mă adresez însă celor indeciși – indeciși nu dacă să voteze pentru Igor Dodon sau pentru Maia Sandu, dar dacă se se prezinte în general la urne. Vă îndemn să vă uitați încă o dată la fața lui Igor Dodon, la zâmbetul de ură și dispreț înscris pe ea. Vă îndemn să vă amintiți de declarațiile și acțiunile lui. Vă îndemn să vă amintiți de toată clica lui de politicieni și businessmani corupți, de urletele și acuzațiile lor, de minciunile lor. Vreți să trăiți încă patru ani într-o țară a minciunii și fricii? Vreți să vă reproșați, ulterior, propria inacțiune? Vreți să-i vedeți pe cei apropiați cum sunt afectați de acest regim criminal, care nu va ezita să se răfuiască cu opoziția? Nu lăsați aceste lucruri să se întâmple. Prezentați-vă la vot și votați-o pe Maia Sandu. Indiferent de simpatiile și antipatiile personale ale unora sau ale altora, ea nu se va coborî niciodată atât de jos ca Igor Dodon. Ba din contra, va arăta că putem avea un altfel de președinte”, susține parlamentarul.

El a mai menționat că Dodon, „ca orice animal prins în colț, începe să se zvârcolească și să muște”.

Să ne comportăm liniștit și cu demnitate: va veni timpul să răspundă pentru ceea ce a făcut. Și timpul acesta va veni atunci când vom aduce noi schimbarea. Iar următorul pas pentru aducerea schimbării este să votăm, la 15 noiembrie, în așa fel încât să nu avem, mai târziu, ce ne reproșa – și să nu regretăm, peste ani, faptul că am stat în acea zi acasă.

Este clar: regimul Dodon trebuie să cadă!

Duminică votăm Maia Sandu!”, a punctat el.

Amintim că în această duminică va avea loc turul II al alegerilor prezidențiale. Lupta se va da între Maia Sandu și Igor Dodon.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"