NordNews
Avem ce spune

Deputat: „Ce a făcut MAI de la 1 ianuarie, de când au intrat în vigoare sancţiunile pentru comercializarea pungilor şi recipientelor din plastic?”

Deputatul PAS Dumitru Alaiba a expediat o solicitare Ministerului Afacerilor Interne, în care întreabă care au fost măsurile întreprinse până astăzi de MAI, în contextul în care la 1 ianuarie 2021 a intrat în vigoare interdicţia privind pungile şi recipientele de plastic, transmite tvrmoldova.md. 

„Parlamentul a interzis pungile şi recipientele de plastic. Doar cu vorba, nu cu fapta. Pungi, pahare, farfurii, etc, încă se găsesc în vânzare. Ilegal. De ce? Pentru că avem un ditamai guvern care are o sarcină – să EXECUTE legile votate de parlament. Când o lege nu funcţionează, este eşecul guvernului. În cazul dat, vreau să văd ce acţiuni a întreprins Ministerul de Interne în scopul executării legii votate de deputaţi practic unanim”, scrie Dumitru Alaiba, care declară că ministrul de interne, Pavel Voicu, este responsabil de faptul că deja timp de 4 zile o lege este încălcată.

Totuşi, deputatul spune că se aşteaptă ca în următoarele zile să se ia măsuri şi să fie aplicată această lege.

„Şi dacă se vor porni peste micii comercianţi, sau cetăţeni, vor comite un abuz, pentru că trebuie să pornească de la acei câţiva jucători de pe piaţă care fac milioane pe acest business care ne poluează solurile, apele şi aerul”, conchide Alaiba, care este autorul iniţiativei privind interzicerea pungilor şi recipientelor din plastic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata