NordNews
Avem ce spune

Deputat PAS, despre apelul lansat de Procuratura Generală: „S-au rostit multe cuvinte, dar în realitate nu s-a spus nimic”

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco a venit cu o reacție după ce procurorii au lansat un apel în legătură cu atacurile din sfera politicului asupra independenței Procuraturii, transmite zdg.md. 

„Am urmărit azi dimineață un briefing de la Procuratura Generală în care s-au rostit (încâlcit) multe cuvinte, dar în realitate nu s-a spus nimic. Presiuni din partea cui? Prin ce se manifestă aceste presiuni? Parcă nici modificările legislative nu au fost operate (cum a fost în România între 2017 și 2019), nici alte lucruri nu s-au întâmplat. În afară de faptul că au fost eliberați niște hoți și achitați niste criminali…

Sper tare că acțiunea de azi este doar una regretabilă și nu este sugerată pe persoane rău intenționate. Și, da – vom continua mai departe să acționăm prin instrumentele pe care ni le oferă Constituția și legile țării (indiferent dacă cineva le califică drept ”presiuni”) astfel încât procuratura să apere interesul public, să pună la pușcărie hoții și infractorii, să facă dreptate pentru oamenii acestei țări”, susține Litvinenco.

Procuratura Generală împreună cu conducerea Consiliului Superior al Procurorilor, Asociația Procurorilor și Asociația veteranilor procuraturii acuză politicienii că atentează la integritatea și independența procurorilor, în acest sens elaborând un apel comun. Apelul a fost citit astăzi, 5 ianuarie, de către procurorul general al R. Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"