NordNews
Avem ce spune

Deputat PPDA susține că Guvernul Chicu a aprobat, totuși, înainte de a-și da demisia, posibilitatea importului medicamentelor neautorizate în R. Moldova: „Dacă hotărârea va fi publicată în MO, voi merge la PG”

Potrivit lui, o astfel de decizie a fost luată la 22 decembrie, printr-o Hotărâre a Guvernului condus de Ion Chicu.

„Guvernul lui Dodon rămâne a fi criminal până în ultima zi de activitate! Analizând acum deciziile din ultima ședință a Guvernului Chicu, am observat cu stupoare că acesta oricum a promovat această schemă de import a medicamentelor neautorizate, dar într-un mod mișel – printr-o Hotărâre de Guvern. Denumirea proiectului hotărârii nu dădea de bănuit – cu privire la efectivul Agenției Medicamentului. Șefa Agenției Medicamentului a dat citire proiectului în cadrul ședinței și a vorbit doar despre Structura și efectivul limită al Agenției. Hotărârea a fost votată unanim de membrii GuvernuluiIar acum – SURPRIZĂ! Citind Hotărârea aflu că pe lângă ce a fost citit în cadrul ședinței, a mai fost inclusă o modificare care să permită importul și comercializarea medicamentelor neautorizate – medicamente care nu se vând nici în țara de origine, pentru că nu au trecut toate testele de laborator!”a scris deputatul pe Facebook.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Liviu Vovc menționează că în cazul în care această Hotărâre de Guvern va fi publicată în Monitorul Oficial, va sesiza Procuratura Generală și va solicita în instanță anularea documentului.

Anterior, specialiști din medicină și-au exprimat îngrijorare față de conținutul legilor aprobate recent cu privire la modificarea cadrului legislativ ce reglementează activitatea farmaceutică, menționând că aceste modificări „sunt contradictorii cu cadrul legislativ al sistemului de sănătate din Republica Moldova”.

Miercuri noaptea, 16 decembrie, pe fundalul scandărilor deputaților PAS și PPDA, cu mai puțin de o oră până la miezul nopții, deputații Partidului Socialiștilor și cei din Pentru Moldova, din care fac parte transfugii Pro Moldova și deputații Partidului Politic Șor au votat proiectele bugetelor anuale în două lecturi, lectură finală. Tot în ședința de miercuri deputații PSRM – ȘOR au votat un alt pachet de legi, printre care legea cu privire la anularea „legii miliardului”, legile cu privire la UTA Găgăuzia, legea cu privire la statut special pentru limbii ruse, dar și legea privind modificarea Legii nr. 1456/1993 cu privire la activitatea farmaceutică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"