NordNews
Avem ce spune

Deputat socialist: „Voi nu bateți în Federația Rusă sau în țările europene, voi ucideți încrederea populației noastre în vaccinuri”

Socialiștii declară că unii politicieni ar fi încercat să discrediteze vaccinul rus Sputnik V. Într-un briefing de presă, deputatul PSRM Vladimir Odnostalco a spus că ar fi fost create impedimente în procesul de înregistrare a vaccinului, scrie agora.md. 

„Voi nu bateți în Federația Rusă sau în țările europene, voi ucideți încrederea populației noastre în vaccinuri, voi ucideți sănătatea cetățenilor Republicii Moldova”, a spus deputatul socialist.

Alesul declară că tema vaccinurilor este excesiv de politizată. „Astăzi, din păcate, vedem încercări de discreditare a unor vaccinuri și noi vorbim despre vaccinul Sputnik. Au fost încercări de a forma impedimente artificiale pentru ca să nu fie înregistrat vaccinul, pentru că au dat acestui lucru un caracter politic. Vaccinul Sputnik V, în opinia unora, nu este bun doar pentru că nu e din Europa, pentru că e din Federația Rusă. Asta nu e normal. Astăzi țările Europei primesc acest vaccin, îl utilizează pe larg”, a mai declarat Vladimir Odnostalco.

Declarațiile vin după ce consiliera prezidențială pentru sănătate, Ala Nemerenco, a declarat că un lot de câteva sute de mii de doze ale vaccinului Sputnik așteaptă să primească autorizația de import, pentru ca să fie introdus în țară și să fie comercializat, prin instituții private, contra plată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"