NordNews
Avem ce spune

Deputata Alla Dolință a renunțat la mandat. Dumitru Alaiba: Alți colegi BCS să-i urmeze exemplul

Deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Alla Dolință a decis să renunțe la mandat. Proiectul de hotărâre a fost publicat pe site-ul Legislativului. Potrivit parlamentarei, motivul ar fi disensiunea în raport cu politica conducerii și a partidului din care face parte în contextul evenimentelor din Ucraina.

„În statul vecin, Ucraina, care este și casa mea, deoarece părinții mei s-au născut acolo, are loc un război. Îmi este greu să văd durerea, lacrimile, necazurile și distrugerea pe care le aduce el, îmi este foarte greu să accept aceste evenimente. În legătură cu aceste împrejurări am decis să renunț la mandatul de deputat și să mă retrag din Partidul Socialiștilor deoarece nu sunt de acord, și nu susțin metodele, conceptul și retorica atât a conducerii, cât și a întreg partidului. Pentru mine durerea Ucrainei este durerea mea”, a scris în cererea de demisie Alla Dolință.

Reprezentanții conducerii PSRM nu au venit deocamdată cu o reacție.
Între timp, deputatul Dumitru Alaiba a făcut o postare pe pagina sa de facebook.
„Deputata și membra PSRM Alla Dolința renunță la mandatul de deputat și își dă demisia din partid. Din cauza retoricii PSRM vizavi de războiul din Ucraina, adică refuzul de a spune lucrurilor pe nume. Nu pot să nu zic asta: respect pentru curaj.
Desigur, rămâne să vedem parcursul ulterior al deputatei, dacă “se va regăsi” prin alte partide oponente, etc. Însă pentru azi – a luat o decizie corectă și necesară denunțând negarea realității și tăcerea criminală și complicitară a PSRM și PCRM despre războiul din Ucraina. Alți colegi să îi urmeze exemplul și să deschidă ochii, să nu se mai ascundă după deget. Se numește “a spune lucrurilor pe nume”. Îți dă un sentiment de eliberare, mai ales când o faci, poate, pentru prima dată”, a scris deputatul PAS.
2 Comentarii
  1. AVA -Mob spune

    Mai sunt( de fapt- mai erau) și oameni teferi la cap la socialiști, nu doar de-al de Țîrlea!

  2. […] Citiți și: Deputata Alla Dolință a renunțat la mandat. Dumitru Alaiba: Alți colegi BCS să-i urmeze exemplu… […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"