NordNews
Avem ce spune

Deputații au desemnat trei candidați la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului

Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a selectat câștigătorii concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de membru al Consiliului Audiovizualului. Astfel, cele trei funcții vacante urmează să le revină Alei Ursu-Antoci, Larisei Manole și lui Ion Robu, scrie deschide.md
Ursu-Antoci și Manole sunt propuse pentru numire până la data de 7 decembrie 2023. În ce privește Ion Robu, durata mandatului ar urma să expire la data de 3 aprilie 2021.
De precizat că Ala Ursu-Antoci este, la moment, șef al cabinetului fracțiunii PSRM din cadrul Secretariatului Parlamentului. La fel, ea activează în calitate profesor la Colegiul de Ecologie din capitală. Potrivit CV-ului, ea nu a activat nicio zi în domeniul audiovizualului.
Larisa Manole este jurnalist cu o experiență de aproape 40 de ani. La moment, ea deține funcția de redactor în cadrul Agenției Informaționale de Stat „Moldpres”.
Ion Robu, la fel, este un jurnalist experimentat, activând în diverse instituții mass-media din 1977. La moment este redactor-șef al revistei „Știința culturii fizice” (USEFS).
Candidaturile celor trei urmează să fie aprobate de Parlament.
De precizat că cele trei funcții de membru al CA au devenit vacante după ce în perioada lunilor septembrie-noiembrie 2019 și-au depus cererile de demisie Dorina Curnic, Veronica Cojocaru și Olga Guțuțui.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"