NordNews
Avem ce spune

Deputații „Pentru Moldova”: „Legislativul are acuma două opțiuni – consens sau dizolvarea Parlamentului”

Reprezentanții platformei parlamentare Pentru Moldova susțin că Legislativul are acuma două opțiuni: „să ajungă la un consens în numele țării, dezvoltării acesteia și salvării cetățenilor sau să fie dizolvat Parlamentul și să fie fixată data alegerilor parlamentare anticipate”, scrie deschide.md

Într-o declarație semnată de Pentru Moldova din care fac parte deputații partidului Șor și câțiva deputați plecați de ProMoldova este menționat că alegătorii așteaptă în zădar adoptarea inițiativelor legislative cu caracter social, elaborate inclusiv de către grupul de deputați neafiliați și deputații fracțiunii „Partidului ȘOR”, care au format Platforma parlamentară „Pentru Moldova”. Acestea se referă la creșterea pensiilor, îmbunătățirea accesului și calității asistenței medicale, sporirea protecției sociale a lucrătorilor medicali, asigurarea pensionarilor cu medicamente gratuite și acordarea de noi garanții pentru lucrătorii din sectorul agricol.
„S-ar părea că este tocmai timpul să fie începută realizarea numeroaselor promisiuni date alegătorilor. Activitatea Parlamentului în continuare însă este paralizată și nu există nici o explicație rațională în acest sens. Toate motivele neanunțate ce stau la baza blocării activității Parlamentului poartă un pronunțat caracter intrigant. În orice caz, astfel de concluzii se impun, urmărind declarațiile unor politicieni marginali, care încearcă din răsputeri să se înscrie în „noua realitate politică” pentru a-și păstra fotoliile de deputat”, se spune în declarație.
Cei din platforma parlamentară „Pentru Moldova” insistă asupra reluării imediate a activității Legislativului: Considerăm că orice înțelegeri secrete, care urmăresc păstrarea cu orice preț a mandatelor de parlamentar, influența și puterea, nu au nici un sens și nu pot fi sprijinite de societate. Prin urmare, acestea vor fi lipsite de legitimitate.
„Considerăm că actuala componență a Parlamentului are două soluții: să ajungă la un consens în numele țării, dezvoltării acesteia și salvării cetățenilor sau să fie dizolvat Parlamentul și să fie fixată data alegerilor parlamentare anticipate. Acest lucru trebuie decis în următoarele două săptămâni.
Pentru unii dintre actualii deputați acest lucru ar putea însemna un sfârșit cumplit. Însă așa e mai bine decât dezastrul continuu pentru întreaga populație a țării”, conchid deputații.
Igor Dodon a declarat ieri în cadrul unui briefing de presă că de azi va iniția discuțiile în primul rând cu partidele care au reprezentanți în Parlament și mai apoi cu grupurile parlamentare. Acesta își motivează decizia prin faptul că este necesar de evitat o criză politică.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"