NordNews
Avem ce spune

Deputații Platformei DA și Pro Moldova s-au așezat la masa de discuții. Subiectul central: Demiterea Guvernului Chicu și numirea altui Executiv

Partidele Pro Moldova și Platforma DA s-au așezat la masa de dialog. La întâlnirea din 2 iulie cele două părți au discutat demiterea Guvernului condus de Ion Chiciu și formarea unui nou Executiv. Printre subiecte s-a discutat și proiectele pentru care actualul Guvern și-a asumat răspunderea, „în condițiile în care Legislativul este funcțional, iar proiectele pot trece prin procedură normală”, scrie agora.md

Într-o rundă de consultări politice în format parlamentar inițiată de Platforma DA s-au purtat discuții asupra demiterii Guvernului condus de Ion Chicu și formării unui nou Guvern după formula propusă de Platforma DA.

De asemenea, consultările s-au purtat și asupra revenirii actualului Guvern la practica defectuoasă de asumare a răspunderii politice pe subiecte uzuale, cum este rectificarea bugetului public. O practică care contravine rolului preeminent al puterii puterii legislative într-un regim parlamentar”, se arată într-un comunicat al Platformei DA.

Și membrii partidului Pro Moldova au subliniat subiectul asumării răspunderii de Guvernul Chicu. „Au fost  abordate subiectele de actualitate, între care proiectele pentru care Guvernului lui Dodon și-a asumat răspunderea, în condițiile în care Legislativul este funcțional, iar proiectele pot trece prin procedură normală, astfel încât aleșii poporului să le examineze și să se asigure că executivul condus de Igor Dodon nu strecoară scheme criminale, precum s-a întâmplat în luna aprilie”, scriu într-un comunicat reprezentanții Pro Moldova.
Potrivit lor, la masa de discuții deputații au expus viziunea lor asupra problemelor stringente din economie, precum și au prezentat măsurile urgente care urmează să fie întreprinse pentru susținerea mediului de afaceri, fermierilor, precum și a persoanelor care au pierdut locul de muncă. S-a discutat și despre criza epidemică din țară și condițiile de muncă pentru cadrele medicale.
Amintim că Partidul Platforma DA a lansat public inițiativa demiterii Guvernului Chicu, propunând votarea unui nou Cabinet în frunte cu un premier din partea Platformei DA. Și conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate a spus că va susține propunerea, însă doar dacă vor fi identificate voturile necesare în acest sens.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"