NordNews
Avem ce spune

Deputații să depună jurământ în fața Parlamentului. Inițiativa legislativă înaintată de Igor Dodon

Deputații ar urma să depună jurământul în fața plenului Parlamentului de la Chișinău. O astfel de inițiativă legislativă a fost înaintată de către președintele în exercițiu al R. Moldova, Igor Dodon, scrie zdg.md

Într-o notă publicată pe site-ul Parlamentului se menționează că, Comisia juridică, numiri și imunități va propune plenului Parlamentului aprobarea unui proiect de modificare a Regulamentului Parlamentului.

Potrivit proiectului, jurământul va fi depus după validarea mandatului de deputat de către Curtea Constituțională.

Proiectul de lege propus vine să armonizeze cadrul normativ în domeniu și să asigure uniformitatea procedurilor în partea ce ține de respectarea cerințelor privind depunerea jurământului de către persoanele care exercită funcții de demnitate publică, în special, cele care au obținut acest mandat în mod direct în urma alegerilor, a căror legalitate a fost confirmată de Curtea Constituțională. Această procedură va contribui la valorificarea principiilor fundamentale de exercitare a funcției de demnitate publică, și anume a principiilor legalității, liberului consimțământ, transparenței, exemplului personal, responsabilității și loialității deputatului în exercitarea mandatului obținut”, se menționează în nota informativă a proiectului.

Inițiativa legislativă aparține președintelui în exercițiu al R. Moldova, Igor Dodon.

Proiectul de lege urmează a fi dezbătut în ședința plenară a Parlamentului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"