NordNews
Avem ce spune

Deputatul Boris Marcoci, numit de Arina Spătaru „El Capone de Glinjeni”. Cu ce a supărat-o fostul coleg

Arina Spătaru vine cu acuzații dure în adresa deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Boris Marcoci. Ex-deputa Platformei Demnitate și Adevăr crede că în spatele recentelor numiri la șefia Cancelariei de Stat din Bălți, ar sta nimeni altul decât Boris Marcoci. De cealaltă parte, deputatul PAS neagă toate acuzațiile.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, Arina Spătaru îl numește pe Boris Marcoci „El Capone de Glinjeni”, dar și „смотрящий” care încearcă să-și extindă afacerile în toată țara.

„Îmi fac concluzia că numirile care s-au petrecut în Bălți sunt exact cele politice, asumate. Având în vedere că mesajul public al Partidului Acțiune și Solidaritate a fost că ei vor pune oameni în funcție prin asumare politică, nu este clar cum au fost selectați acești oameni pentru că dacă e să te uiți din punct de vedere a profesionalismului, nu a fost organizat vreun concurs. Pot să-mi fac concluzie că aceste numiri se fac pe cale politică, iar reprezentanții politici ai partidului de guvernare își pun oameni din diferite partide. Țin să menționez că acest „El Capone de Glinjeni”, toată lumea cunoaște foarte bine despre cine este vorba, Bălțiul nu este un oraș atât de mare ca Chișinăul, face mișcări care cumva se amplifică la nivel de Guvern. Eu înțeleg că mun. Bălți este departe de capitală și doamna prim-ministru, cu certitudine, nu a reușit să verifice CV-urile la toți oamenii. Sunt sigură că dacă afla, de exemplu că Ion Buzinschi, pus în funcție ca responsabil pe sectorul raionului Fălești din Oficiul Bălți al Cancelariei de Stat, a reprezentat în anul 2019 Partidul Socialiștilor, iar mai recent a candidat la funcția de deputat de pe listele partidului lui Kalinin, doamna Gavriliță n-ar fi acceptat candidatura acestuia. Aș fi înțeles dacă acest domn trecea printr-un concurs, bazat pe criterii profesioniste, criterii legate de experiență și CV, dar așa cred că în spatele acestei numiri ar sta Boris Marcoci. El încearcă să preia funcția de „смотрящий””, a declarat Arina Spătaru.

Boris Maroci a declarat că o va ataca în judecată pe Arina Spătaru, pentru calomnie și falsuri.

„Voi strânge materialele și o voi da în judecată. Vom vedea ce va spune instanța. Ea crede că știe ce a făcut în 2019 când umbla pe la „Red-Nord” și gata-gata să schimbe directorul, pe la spital când umbla. Ea se gândește că toți sunt ca dânsa. Sunt om de cinste și niciodată nu voi face prostii de acest gest. Eu sunt ales de popor, om în care lumea și-a pus încredere și voi apăra interesele tuturor cetățenilor R. Moldova. Când a fost numit acest Buzinschi, eu nici nu cunoaștem cine este el. Nu eu numesc oamenii, ci premier-ministrul. Eu nici n- am vorbit pe această temă cu doamna Gavrilița. Anume din acest motiv o voi acționa pe Spătaru în judecată”, a spus Boris Marcoci, deputat PAS.

L-am telefonat și pe Ion Buzinschi pentru a afla cum comentează el declarațiile făcute de Arina Spătaru. Acesta ne-a spus că numirea sa în funcția de șef-adjunct al Cancelariei de Stat, Oficiul Fălești, a avut loc conform cadrului legal. Mai mult, acesta menționat că nu are nicio legătură cu deputatul Marcoci.

„În cazul de față, dacă o să vă uitați, conform normelor care privesc statutul demnitarului public și a persoanelor cu funcție de demnitate publică, a fost o evaluare socială cu participarea activiștilor sociali, au fost propuse candidaturi. Respectiv, pe dimensiunea verificărilor, toate candidaturile au fost verificate la verticalitate, integritate, legalitate, etc. Totodată, a fost o procedură de verificare și dialog în care s-au punctat foarte bine acele valori și calități profesionale care urmează ulterior să fie valorificate pe parcursul mandatului. Dacă e să ne referim la postarea doamnei Spătaru, țin să menționez că, personal, nu am legături cu Boris Marcoci, nu duc dialog cu acesta, nu ne aflăm în careva legături de subordine. Suntem persoane total diferite și distanțate. Mesajul care este publicat eu l-am văzut, este lipsit de temei și rămâne pe conștiința doamnei Arina Spătaru”, a conchis Ion Buzinschi.

Aminim că, acum o săptămână, Vladimir Rusu a fost numit în funcția de șef al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat. Totodată, mai mulți angajați ai Cancelariei de Stat din teritoriu au fost eliberați.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"