NordNews
Avem ce spune

Deputatul Dinu Plângău îl acționează în judecată pe Ion Chicu

Deputatul Platformei DA, Dinu Plângău a înaintat o cerere prealabilă în care îi solicită premierului Ion Chicu să-și ceară scuze publice pentru defăimare. Asta, după ce șeful Guvernului a acuzat formațiunea că poartă vina pentru suspendarea de către Curtea Constituțională a Legii prin care Guvernul și-a asumat răspunderea privind acordarea ajutoarelor cetățenilor pe perioada de criză din cauza Covid-19, scrie jurnal.md

Ați transmis informația falsă că, inclusiv eu, am provocat suspendarea Legii nr. 56 din 2 aprilie 2020 privind instituirea unor măsuri de susţinere a cetăţenilor şi a activităţii de întreprinzător în perioada stării de urgenţă şi modificarea unor acte normative. Eu nu am putut provoca suspendarea acestei legi, mai mult ca atât că eu nici nu am cerut suspendarea integrală a acestei legi”, se arată în cererea prealabilă a lui Dinu Plângău care a fost semnatar al sesizării depusă la Curtea Constituțională.

Deputatul îi solicită premierului despăgubiri materiale pentru daune morale în valoare de 50.000 lei. Dinu Plângău afirmă că acești bani îi va dona ulterior Spitalului Raional din Edineț.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"