NordNews
Avem ce spune

Deputatul Igor Munteanu a sesizat ANI și PA. Dodon ar fi oferit bani unor locuitori din Comrat

Igor Dodon ar fi transmit mai multe plicuri cu bani unor cetățeni din Comrat, UTA Găgăuzia, după ce gospodăriile acestora au avut de suferit în urma unor ploi abundente. În total ar fi fost transmiși circa 250 mii lei. Potrivit deputatului Platformei DA, Igor Munteanu, președintele nu a precizat din ce fonduri au fost achitate aceste sume, în condițiile în care „instituția Președintelui nu are nicio competență de a interveni în cazul unor situații excepționale”. Parlamentarul a sesizat ANI și Procuratura Anticorupție asupra acestui fapt, scrie deschide.md

După ploile abundente din perioada 6-10 iulie din UTAG, mai multe gospodării din Comrat au fost inundate. Astfel, cu prilejul unei vizite a Președintelui I.Dodon, unor cetățeni din Comrat li s-au transmis plicuri cu bani (15.000 lei), cca 250.000 în total, fără a preciza din ce fonduri au fost achitate aceste sume, în condițiile în care instituția Președintelui nu are nicio competență de a interveni în cazul unor situații excepționale (ploi abundente la Comrat)”, scrie Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Faptele respective au fost confirmate direct și de un Comunicat al Executivului UTAG, susține deputatul Platformei DA, iar „Comisia de Control al Finanțelor Publice are obligația de a verifica orice fapte care compromit integritatea sistemului public de finanțe, controlul și supravegherea parlamentară asupra organizațiilor finanțate din bugetul de stat, realizând că lipsa de reacție la asemenea abuzuri naște impunitate și fraude”.
Parlamentarul susține că „faptele expuse trezesc bănuieli rezonabile privind anumite infracțiuni prevăzute în art.330/2 din Codul penal”. Astfel Munteanu a solicitat Procuraturii să investigheze „legalitatea faptelor Președintelui I.Dodon și dacă aceste cadouri bănești corespund veniturilor declarate de I.Dodon, conform declarației de venituri”.

Totodată, Munteanu anunță că a primit la 23 iulie o confirmare scrisă a Procuraturii Anticorupție despre transmiterea solicitării de a investiga faptele raportate în adresa CNA, însă nu a primit încă nicio reacție de la ANI.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"