NordNews
Avem ce spune

Deputatul Partidului „ȘOR” Denis Ulanov va fi audiat astăzi de Procuratura Anticorupție

Deputatul Petru Jardan a fost recunoscut și audiat de Procuratura Anticorupție, în calitate de bănuit de „abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în faza concesionării.

În acest sens, ieri, 22 martie, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul deputatului, dar și în biroul său de serviciu de la sediul Companiei „Avia Invest”, al cărei administrator a fost.

Procuratura Generală (PG) menționeză că toate acțiunile procesuale au fost realizate cu respectarea strictă a rigorilor legale, încheindu-se până la ora 22.00 – termen limită, prevăzut de legislație, pentru efectuarea acțiunilor procesuale.

Totodată, PG anunță că în cursul zilei de astăzi, acțiunile de urmărire penală vor continua, Procuratura Anticorupție urmând să-l audieze și pe deputatul Denis Ulanov, care este vizat în dosarul „frauda bancară”, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul „escrocheriei” și „spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Amintim că, cei doi deputați au fost reținuți ieri preventiv pentru 72 de ore, după ce, la cererea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata