NordNews
Avem ce spune

Deputatul PDM, Nicolae Ciubuc: „Fără nicio îndoială, acest Parlament trebuie urgent trimis în demisie”

Deputatul Prtidului Democrat din Moldova, Nicolae Ciubuc, prin intermediul unui mesaj pe o pagină de socializare, a propus înaintarea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Chicu, în cazul în care acesta nu va pleca de la guvernare din propriile intenții. 

„Ceea ce seamănă în aceste zile socialiștii si Igor Dodon, aceea vor culege.
Nu văd altceva decât frustrări, disperare, orgoliu, și, desigur, agonie. Majoritatea PSRM-Sor continuă spectacolul absurdului si haosului. După ce ieri au votat contrar tuturor normelor legale, sfidând bunul simt, mai multe legi controversate și scheme, astăzi cei care până nu demult făceau figurații anti-dodon, și-au primit următoarea parte a recompensei pentru voturile de ieri. De azi, securitatea statului si ordinea publică nu mai este in pericol, gata cu “coșmarurile”; mediul ambiant va fi mai “curat si imaculat” după cum este formațiunea politică care a preluat conducerea acestei comisii, iar “scoaterea” țării din izolare internațională și deblocarea asistenței externe este “garantată”.
O nouă alianță beton. Cinei-i următorul ? Garanții, angajamente, cine va mai “mușca din mărul otrăvit”… Nu am mai rămas nimeni din actuala legislatură. Poate doar Sergiu Sirbu, mai reinventează vreo platformă nouă unde să migreze…
Degradare totală în actuala configurație parlamentară. Voința oamenilor este călcată în picioare, iar năzuinţele lor sunt tranzacționate fără nicio jenă.
Fără nici o îndoială acest Parlament trebuie urgent trimis în demisie, chiar dacă există șanse ca următorul legislativ să nu fi mai breaz. O lege a “lustrație”, până la organizarea alegerilor anticipate este necesară și în privința deputaților transfugi, drept condamnare pentru desfrânarea și desfigurarea sistemului şi proceselor politice din ţară.
În condțiile în care toți își doresc alegeri anticipate, Stimați, încă, colegi din actualul parlament, din toate fracțiunile, haideți să declanșăm acest proces. În situația în care guvernul nu pleacă în demisie, totul este în mâinile noastre. Declarăm și semnăm cu toții, o moțiune, prin care retragem încrederea actualului Guvern. Pentru o moțiune, Legea indică minim 1/4 din deputați. Ce ne încurcă să semnăm toți această moțiune. O scrim împreună… La sigur, până la înregistrarea ei oficială guvernul își va da demisia.
În caz contrar, dorința de alegeri anticipate este una mimată”, se arată în mesalul lui Nicolae Ciubuc.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata