NordNews
Avem ce spune

Deputatul Sergiu Sîrbu a fost scos de sub urmărire penală, iar dosarul în care acesta era bănuit a fost clasat

Deputatul grupului parlamentar „Pro Moldova”, Sergiu Sîrbu, a scăpat de dosarul penal în care era bănuit de acte de corupție. Procuratura Generală anunță că legislatorul a fost scos de sub urmărire penală, iar dosarul a fost clasat, scrie tv8.md

Procuratura Anticorupție a ajuns la concluzia că fapta acestuia nu întrunește elementele infracțiunii.
Cauză penală a fost declanșată pe 28 octombrie 2019, în baza unui denunț depus de către un alt deputat, care reclama o pretinsă tentativă a lui Serghei Sîrbu de a-l corupe pentru a părăsi formațiunea din care face parte.
Decizia Procuraturii de a clasa dosarul poate fi contestată în ordinea ierarhică la procurorul anticorupție și ulterior, în instanța de judecată.

Consider că este unica posibilă decizie în acest caz. Acuzațiile au fost pe cât de aberante pe atât de false. Mă bucur că organele procuraturii încep a da dovadă de profesionalism și obiectivitate! Societatea așteaptă investigații obiective și profesioniste în toate cauzele fără nicio implicare din afară! Doar așa putem construi un veritabil stat de drept!”, a comentat Sergiu Sîrbu.

Anterior, liderul PCRM Vladimir Voronin a declarat la „Politica” de la TV8 că el a semnat denunțul la Procuratură pe numele deputatului Sergiu Sîrbu, pentru o tentativă de a corupe un deputat comunist, din fosta legislatură, după ce grupul din cei 14 parlamentari comuniști a părăsit fracțiunea PCRM. Voronin afirma că suma ar fi ajuns la 300 de mii de euro, iar fosta deputată căreia i s-ar fi promis acești bani ar fi Elena Bodnarenco.

Sergiu Sîrbu declara anterior că are două dosare penale pe numele său.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"