NordNews
Avem ce spune

Deputatul socialist, Nicolae Pascaru, prins cu minciuna în direct

Deputatul socialist, Nicolae Pascaru, a fost prins cu minciuna în direct în cadrul unei emisiuni televizate. După ce acesta a declarat o cifră eronată despre câte școli au fost închise în țară, în timpul aflării la Guvern a liderei PAS, Maia Sandu, acesta a mai declarat că în anul curent nu a fost închisă nici o instituție de învățământ.

Deputatul a declarat că pe timpul guvernării Maiei Sandu s-au închis 389 de școli. Prezentatorul Cabinetului din Umbră, Val Butnaru i-a prezentat politicianului datele reale despre numărul școlilor închise.

În perioada 2012 – 2015, conform datelor Biroului Național de Statistică (BNS) în Republica Moldova au fost închise 73 de școli, majoritatea fiind licee cu număr mic de elevi.”

Deputatul a spus că informația oferită de BNS trebuie verificată, pentru că el deține alte date, declarând totodată că în acest an nu a fost închisă nici o școală.

Nu a fost închisă nici o școală. Au fost tentative la Râșcani și Hâncești, dar s-au oprit. Am încercat împreună cu colegii cât de tare posibil să oprim acest lucru.”

Tot după ce a fost anunțat că potrivit datelor oficiale anul acesta au fost închise deja două școli, una în raionul Căușeni și Raionul Cantemir, deputatul a negat toată informația și a strâns din umeri.

Deputatul a negat informația că în acest an, în raionele Căușeni și Cantemir,  au fost închise două școli.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"