NordNews
Avem ce spune

Deputatul socialist, Vladimir Odnostalco, obligat să dezmintă informațiile false răspândite public despre ministrul Sănătății, Ala Nemerenco

Judecătoria Chișinău a admis, cererea depusă de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, împotriva deputatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vladimir Odnostalco, într-o cauză cu privire la apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale. Astfel, parlamentarul este obligat să dezmintă personal și public informațiile false răspândite de acesta la conferința de presă din 2 februarie 2021. Mai exact, este vorba de acuzațiile precum că ministrul ar avea o diplomă de master falsă, scrie newsmaker.md

Astăzi, Judecătoria Chișinău a hotărât în numele Legii să-mi admită cererea de chemare în judecată depusă către Odnostalco Vladimir, privind apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale, încasarea prejudiciului moral și compensarea cheltuielilor de judecată și să-mi facă dreptate” a scris Ala Nemerenco într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a mai menționat că instanța îl obligă pe Odnostalco Vladimir să dezmintă personal și public informațiile răspândite de acesta la conferința de presă din 2 februarie 2021, organizată și susținută la sediul Parlamentului Republicii Moldova și informațiile publicate și răspândite pe pagina sa oficială de Facebook, care vizează pe reclamant, și sunt defăimătoare și false.

Totodata, instanța impune deputatul să dezmintă informațiile exact în același mod în care au fost răspândite, adică în cadrul unei conferințe de presă care va fi organizată și susținută la sediul Parlamentului Republicii Moldova cu invitarea tuturor reprezentanților mass-media din R.Moldova și cu publicarea textului dezmințitor pe pagina sa oficială de facebook.

Ulterior, la cele menționate mai sus, Odnostalco se obligă să șteargă de pe pagina sa oficială toate postările publicate în legătura cu „diploma falsă” de master a ministrului Ala Nemerenco.

De menționat că Odnostalco a acuzat-o pe Ala Nemerenco, precum că demnitarul a primit diplomă de master „fără a participa la cursuri și fără a apăra o teză de master – în baza ordinului Ministerului Sănătății”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"