NordNews
Avem ce spune

Despre ce a discutat Natalia Gavriliță la Londra

Prim-ministrul Natalia Gavrilița s-a întâlnit azi în cadrul unei vizite oficiale la Londra cu Stephen Lovegrove, consilier pentru securitate națională al primului ministru britanic, informează Nord News cu referire la jurnal.md

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au examinat perspectivele de dezvoltare a domeniului securității. Totodată premierul a mulțumit Guvernului britanic pentru restituirea fondurilor reținute pe conturile bancare ale lui Luca Filat, fiul fostului premier Vlad Filat, circa 11,26 milioane de lei – mijloace care au mers pentru finanțarea a peste 560 de asistenți personali pentru persoane vârstnice.

În context, cei doi oficiali au discutat despre necesitatea continuării cooperării pentru a recupera banii câștigați ilegali în Republica Moldova, dar folosiți în alte țări.

Totodată Natalia Gavrilița a apreciat cooperarea fructuoasă bilaterală în domeniul apărării, în special, asistența oferită de Guvernul Marii Britanii în modernizarea sistemului național de apărare al Republicii Moldova și în consolidarea capacității instituționale de apărare.

Amintim că recent, cu sprijinul Regatului Unit, personalul militar moldovenesc a beneficiat de mai multe cursuri de instruire pentru fortificarea capacităților: pregătiri la Academia Militară Regală și la Academia Royal Air Force, curs de patru săptămâni pentru operațiunile multinaționale de sprijinire a păcii, dar și participarea la exercițiile militare internaționale Cambrian Patrol – cel mai mare eveniment al armatei britanice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata