NordNews
Avem ce spune

Despre problema dansatorului modest sau o femeie intră în război

Arina Spătaru, candidata la funcția de primar de Bălți din partea Plarformei Demnitate și Adevăr, se lamentează  într-un interviu că  a fost ofensată în cadrul unei dezbateri televizate de concurentul electoral din partea partidului Șor. Bravul bărbat politic, Pavel Verejan, dacă nu mă înșel,  care a făcut minuni în ultimii ani la Orhei în colaborare, firește, cu omul luminos pre nume Șor și care a decis, iată, acum să nu-și precupețească forțele pentru a ne ferici pe noi, bălțenii, i-ar fi reproșat duios că: ”unde se bagă… că e femeie, e preoteasă și, pe deasupra, mai are și copii”. Zvăpăiatul codrean Verejan, fan al socialiștilor-comuniști, ar accepta, se pare, să concureze cu o femeie, dar să fie o bolșevică în veston, pantaloni, cizme și șleapcă de peiele, cu un Mauser în mână și neapărat necăsătorită, că de, vorba inspiratului cântec proletar: “Pervâm delom Revoliuția, nu a deti potom”.
Ce să-i faci, așa e când o femeie se încumetă să intre într-un război electoral cu bărbații politici ai neamului. De altfel, o legendă care i se atribuie lui G. Călinescu spune că un tânăr ar fi venit la reputatul om de cultură să-i ceară un sfat. Intenționa omul să îmbrățișeze o carieră politică. “Tinere, i-ar fi spus autorul monumentalei Istorii a literaturii române…, politica e o chestie foarte murdară. Încearcă să mănânci un butoi de rahat cu lingurița și după asta n-ai decât să te faci om politic”.
În genere, unii candidați la fotoliul de primar de Bălți de origine masculină uzitează un limbaj aproape militar, când vorbesc despre esența platformelor lor electorale. Același anonim Pavel Verejan glăsuiește strategic despre “trei lovituri pentru Bălți”. Candidatul din partea Partidului Nostru, Nicolae Grigorișin, vorbește despre “Belțî -naș gorod” ca despre o cetate asediată de către nemernicii plohotniuci de la Chișinău. În opinia domniei sale, guvernarea de la Chișinău a blocat în permanență buna funcționare a vrăjmașei mașinării de la primăria din Bălți, a tot încurcat să se facă aici lucruri mărețe. Nu știu de ce, dar ni-am amintit de dansatorul modest pe care mereu îl încurcă ceva ca să se afirme
Ce mai, la război, ca la război.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"