NordNews
Avem ce spune

Destructurarea unui grup criminal organizat, specializat în contrabandă cu droguri

Activitatea ilicită a unui grup criminal organizat, specializat în contrabandă cu droguri de tip ,,subutex” și comercializarea ulterioară a acestora pe teritoriul Republicii Moldova, a fost deconspirată în cadrul unui dosar penal aflat în gestiunea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, oficiul ,,Nord”.
Drept urmare a acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigație întreprinse de către procurorii PCCOCS și ofițerii INI, s-a stabilit cădrogurile erau procurate din Franța și introduse clandestin pe teritoriul Republicii Moldova prin intermediul mijloacelor de transport care activau pe rutele internaționale.
Astfel în urma unei operațiuni desfășurate de către procurorii PCCOCS oficiul „Nord” și ofițerii de investigaţie al Inspectoratului Naţional de Investigaţie unul din suspecți a fost reținut în flagrant delict, în momentul recepționării coletului transmis de către complicii săi  din Franţa, în interiorul căruia în urma percheziției au fost depistate și ridicate droguri – 189 pastile ,,subutex”, camuflate în cutii cu produse de cofetărie, valoarea cărora pe piața neagră constituie aproximativ 300.000 lei.
Totodată, în urma efectuării perchezițiilor, au fost reținuți alți doi membri al  grupării deconspirate.
Suspecții, cu vârstă cuprinsă între 26 și 32 de ani, originari ai raionului Orhei, au fost reținuți pentru 72 de ore, și în privința acestora procurorii urmează să solicite aplicarea măsurii preventive pe un termen de 30 de zile.
Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, ei riscă o pedeapsă cu închisoare până la10  ani pentru infracțiunea de contrabandă,  iar pentru circulația ilegală a drogurilor o pedeapsă de până la 15 ani.
Cercetările continuă în scopul documentării și identificării tuturor persoanelor implicate în schema frauduloasă și tragerii la răspundere a acestora.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata