NordNews
Avem ce spune

Detalii despre cei doi cetățeni răpiți de forțele de securitate de la Tiraspol

Cei doi moldoveni, Andrei Amarfi și Alexandru Puris, care au fost răpiți de forțele de securitate de la Tiraspol, au ajuns, aseară, acasă. Aceștia se simt bine și nu au fost torturați de către autoritățile din stânga Nistrului, potrivit reprezentanților asociației Promo-LEX. Alexandru Puris a reconstituit verbal ziua în care a fost luat pe sus de mascați și transportat în izolatorul structurilor de securitate din zonă, scrie cotidianul.md.

Potrivit Promo-LEX, Alexandru Puris a povestit că, a fost reținut, în dimineața zilei de opt octombrie, în locuința sa din orașul Camenca, de către mascați. Acesta a mai spus că era doar în lenjerie și șlapi, atunci când a fost încătușat, i s-a pus o glugă pe față și a fost urcat într-un microbuz și transportat la Tiraspol. Acolo, a fost plasat într-un izolator al structurilor de securitate locale.

Între timp, angajații structurilor de securitate i-au percheziționat casa în prezența tatălui său, care suferă de probleme cardiace. Descinderile au durat aproape trei ore și s-au soldat cu ridicarea mai multor gadgeturi, dar și bani. Ulterior, Alexandru Puris a fost audiat, i s-a adus la cunoștință că este acuzat de spionaj în favoarea Republicii Moldova și că s-a ales cu interdicția de a părăsi regiunea.

Potrivit reprezentanților Promo-LEX nu se cunosc deocamdată informații despre ceilalți doi moldoveni răpiți.

„În legătură cu Glijin Adrian, mama și soția acestuia afirmă că, încă nu cunosc absolut nimic despre el. De asemenea, nu există nici o informație despre o altă persoană răpită, Mînzarari Stanislav”.

Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Alexandru Jizdan, a anunțat joi că, patru persoane au fost sechestrate în perioada 7-8 octombrie de către așa- numitele forțe de de ordine din stânga Nistrului.

Ulterior, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au declarat, că doi dintre cei răpiți au fost eliberați.

Coincidență sau nu, dar vestea a venit la puțin timp după ce președintele, Igor Dodon, a anunțat că a avut o discuție cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, referitor la cei patru cetățeni moldoveni sechestrați de forțele separatiste.

Procuratura Generală a inițiat un dosar pentru faptul răpirii unor persoane și uzurparea de calități oficiale. Cauza penală este investigată de Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Decizia a fost luată de către Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, care a și dispus formarea unui grup complex de urmărire penală pentru investigarea acestui caz.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"