NordNews
Avem ce spune

Detalii despre starea de sănătate a lui Spiridon Vangheli; Fiica sa: „E optimist și vrea să plece vara la mare!”

Scriitorul Spiridon Vangheli, care se află la Spitalul Clinic Republican, fiind infectat cu virusul Covid-19, a fost internat în fază inițială, cu parametri relativ normali și NU e sub respirație asistată, așa cum s-a vehiculat în presă, transmite jurnal.md. 

„Nu e în stare gravă. Mănâncă, merge prin odaie, ne sună. E optimist, are umor și vrea să plece vara la mare. Desigur, covidul e o maladie grea, la 89 de ani este greu să prognozezi ceva incredibil de promițător, dar tăticul meu e un om care crede în puterile sale. Am ințeles că trebue să acționăm imediat, este ghidat de o echipă serioasă de specialiști foarte competenți. Nu are formă pulmonară. Are respirație dirijată de organism, dar virusul slăbește imunitatea, tratamentul pentru Covid e agresiv. Necesită timp să lupte cu boala. Recent a vorbit o oră cu scriitiorul Constantin Bostan pe teme de serviciu. Ca de obicei, se consumă mult prin vorbă. Se amuză și apoi obosește. El este un copil mare. Sper să se facă bine curând. Mă rog să fie bine”, ne-a spus fiica scriitorului.

În vârstă de 89 de ani, Spiridon Vangheli, a scris celebra poveste a lui Guguță. Cărțile lui vangheli au făcut înconjurul lumii, fiind traduse în zeci de limbi şi editate în 70 de ţări. Scriitorul a fost distins cu mai multe premii naţionale şi internaţionale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"