NordNews
Avem ce spune

Detalii în cazul reținerilor de la Bălți: 8000 lei, estorcați de la o mamă cu mulți copii. Unul dintre funcționari a mai luat mită

Detalii în cazul reținerilor din cadrul Serviciul regional Nord al Biroului Migraţie şi Azil. Potrivit unor surse NordNews, unul din cei doi funcționari, prinși în flagrant cu luare de mită, este Victor Fotescu. Acesta nu este la prima abatere de la lege. Acum doi ani, funcționarul ar fi fost reținut pentru acțiuni similare.

Persoanele reținute au creat o schemă corupțională în cadrul căreia la depistarea încălcărilor regimului de ședere în țară propuneau soluții ilicite pentru nesancționarea acestora și extinderea perioadei de aflare în Republica Moldova.

În speță, persoanele reținute sunt bănuite de estorcarea a 8000 lei, în mai multe tranșe, de la o cetățeancă a Ucrainei – mamă a patru copii, locuitoare a raionului Ocnița. Motivul invocat de aceștia era evitarea extrădării din Moldova a femeii pentru depășirea termenului de ședere legală în Moldova. Prin urmare, în schimbul sumei cerute ilegal, figuranții au promis neaplicarea amendei contravenționale și prelungirea perioadei de aflare în Moldova.

În cadrul dosarului, ofițerii SIS au realizat măsuri speciale de investigație în vederea documentării activității ilegale timp de trei luni, fiind relevate mai multe episoade în care persoanele reținute estorcau sume care variau de la 8 la 10 mii lei.

Investigațiile continuă, în vederea stabilirii tuturor aspectelor cauzei. În cazul în care vinovăția acestora va fi stabilită în instanță, figuranții riscă închisoare de la 7 la 15 ani cu amendă în mărime de la 8000 la 10000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 10 la 15 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata