NordNews
Avem ce spune

Detectivi din Londra ar putea căuta beneficiarii fraudei bancare din Moldova

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, intenționează să contracteze serviciile unei agenții de detectivi din Marea Britanie pentru ca experții străini să caute beneficiarii furtului bancar din R. Moldova și să afle mai multe informații decât au apărut în rapoartele Kroll, scrie tv8.md.
Usatîi afirmă că s-a adresat deja agenției de detectivi, de serviciile cărora a mai beneficiat anterior și urmează ca aceștia să estimeze volumul de lucru și să anunțe câți bani vor pentru investigații.
„Dacă detectivii de la Londra se apucă de lucru, ei o să transforme asta în zeci de mape. Cu ei am mai lucrat. Au verificat și banii teroriștilor”, a spus Usatîi, precizând că aceștia sunt profesioniști de încredere și pot afla încă multe informații importante pe lângă cele incluse în rapoartele Kroll despre beneficiarii finali ai furtului din sistemul bancar.

Politicianul mai zice că din R. Moldova au fost scoase sume de bani mult mai mari despre care nu se cunoaște deocamdată nimic: „Sute de milioane de dolari. Suma poate va depăși  miliardul despre care se vorbește”, a adăugat Usatîi.

 
Liderul Partidului Nostru afirmă că imediat ce va primi o estimare de la agenția de detectivi din Londra privind costul unor investigații despre furtul miliardului, va căuta finanțatori care să achite acești bani. Suma s-ar putea ridica la sute de mii de euro. Usatîi spune că s-a adresat deja mai multor  oameni de afaceri care ar putea să achite banii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"