NordNews
Avem ce spune

Deținuții de la Rezina vor avea acces la rugăciune într-un lăcaș renovat

Persoanele private de libertate din Penitenciarul nr.17-Rezina vor avea acces la rugăciune într-un lăcaș renovat și sfințit, din incinta instituţiei de detenție de la Rezina. Astfel, ieri un sobor de preoți capelani ai sistemului administrației penitenciare au oficiat serviciul divin de sfinţire a bisericii renovate.

La eveniment au participat: reprezentanți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, dar și câteva persoane private de libertate care au participat și la reparația și amenajarea bisericii.

Soborul de preoți a înălțat o rugăciune, ce a fost posibil a fi ascultată și de către persoanele private de libertate, prin intermediul unor boxe instituite în curtea penitenciarului.

În semn de recunoștință, pentru activitatea sârguincioasă, ÎPS Mitropolit Vladimir, a decorat cu diplome bisericești trei condamnați la detențiune pe viață care au participat la reparația și amenajarea bisericii.

De remarcat că, astfel de evenimente au drept scop cultivarea sentimentului de credinţă în penitenciare, aceasta reprezentând unul din pilonii fundamentali ai corecţiei comportamentale și ai resocializării persoanelor din detenţie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"