NordNews
Avem ce spune

Dezastru ecologic în Rusia. Sute de animale marine au fost descoperite fără viață pe o plajă

Sute de animale marine au fost descoperite fără viață pe o plajă din regiunea Kamceatka, în urma deversărilor de petrol. Foci, caracatițe, pești, stele de mare și multe specii de moluște au ajuns pe țărmurile peninsulei , unde au fost observate de localnici, scrie digi24.ro.

Valurile Oceanului Pacific, cândva o atracție pentru surferii locali și turiști, prezintă acum un miros toxic puternic, iar apa are o culoare gălbuie.

Localnicii au spus că după ce au intrat în contact cu apa au simțit o senzație de usturime la ochi, au prezentat migrene puternice, cu febră, dureri în gât și senzație de pierdere a vederii. Aceste simptome pot indica otrăvirea cu fenol, atrage atenția organizația Greenpeace Rusia.

Un oficial local a cerut o anchetă pe 3 octombrie cu privire la situația din peninsula Kamceatka și a avertizat oamenii să evite plajele din regiune.

„În amonte există un teren unde se desfășoară antrenamente militare. Știind modul în care funcționează sistemul trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a salva oceanul și pentru a ne apăra de o catastrofă în viitor ”.

Ministerul rus al Apărării a declarat, pe 3 octombrie, că Flota Pacificului nu a avut nicio implicare privind situația de pe plaje, potrivit Europa Liberă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"