NordNews
Avem ce spune

Dezvăluiri din închisoare. „Vanea Pisateli” despre rolurile lui Plahotniuc, Damir și Usatîi în asasinarea lui Gorbunțov

Unul dintre cei mai vechi și temuți lideri interlopi, Ion Druță, alias „Vanea Pisateli”, vine cu declarații  din spatele gratiilor în care dezvăluie  care au fost rolurile lui Plahotniuc, Damir, Usatîi și a altora în asasinarea omului de afaceri rus Gherman Gorbunțov, supranumit și bancherul negru. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Secretele Puterii cu Alex Cozer de la Jurnal Tv. 

Am fost arestat la comanda lui Plahotniuc. Gorbunțov avea datorii de șase sute de  milioane încă de când era în Republica Moldova, pe urmă a plecat în Germania. El doar trebuia speriat pentru că avea datorii la Moscova. Prietenii mei Ghenadie Cliford și Timoha care deja sunt morți, adică au fost uciși, toți primeam indicații de la Moscova. Omorurile lor sunt legate de cazul Gorbunțov 100 de procente. Plahotniuc cu Damir și-au bătut cel mai mult capul ca eu să fiu închis în penitenciarul din Moldova, dar nu în România. Când m-au pedepsit cu 5 ani pentru trafic de arme, tot Damir și Plahotniuc au vorbit să fiu privat de libertate pentru acest termen.  Eu lor nu le eram comod în multe lucruri pentru că cunoșteam mai multe.

Totodată, Ion Druță a mai adăugat că tot la comanda lui Plahotniuc a fost nevoit să îl calomnieze pe liderul Partidului Nostru Renato Usatîi.

Renato Usatîi le încurca lui Damir și Plahotniuc. L-am văzut o singură dată pe  Usatîi în anul 2013. El a venit la mine deoarece îl interesa cine l-a comandat pe Gorbunțov fiindcă el are probleme din cauza asta. La posturile de televiziune a lui Plahotniuc eu nu am declarat că comunic cu Usatîi, totul a fost gândit de ei. Totul a fost scris de la dânșii.

Amintim că interlopul Ion Druţă, alias „Vanea Pisateli”, a fost condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare pentru triplu omor în anul 2016. Atunci, Curtea Supremă de Justiţie a respins recursul avocaţilor împotriva deciziei Colegiului Penal al Curţii de Apel.

În iarna lui 2000, individul a organizat şi dirijat crima, astfel, victimele au fost împuşcate, incinerate, iar ulterior îngropate, deoarece ar fi refuzat să împartă cu Druţă banii după vânzarea unei maşini furate.

Cadavrele celor trei bărbaţi au fost descoperite abia în 2008, într-o fâşie forestieră din preajma traseului Chişinău – Hânceşti, iar în 2011 Judecătoria Ialoveni l-a achitat pe inculpat pe motiv că fapta nu întruneşte elementele infracţiunilor incriminate. Totuşi, Colegiul Penal al Curţii de Apel Chişinău a constatat vinovăţia sa, condamnându-l la două decenii de privaţiune de libertate.

La începutul lui 2015, interlopul a mai fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru vânzare ilegală de arme şi muniţii.

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata